Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Τελευταία Πολιτική Πράξη του Δημήτρη

Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας  

Κάθε ανθρώπινη πράξη έχει και το δικό της τον ιδιαίτερο συμβολισμό. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε μια αυτοχειρία. Δυστυχώς  δεν είναι ούτε η πρώτη και δεν θα είναι και η τελευταία -  αν και θέλουμε να το απευχόμαστε -  αυτοκτονία. Και μάλιστα για λόγους αδυναμίας επιβίωσης με αξιοπρέπεια. Η θλιβερή όμως πράξη του συμπολίτη μας να τερματίσει ο ίδιος τη ζωή του απόλυτα συνειδητοποιημένα ενώπιον συμπολιτών του αναμφίβολα φέρει το δικό της συμβολισμό που πράγματι συγκλονίζει.

Το γεγονός συνέβη χθες Τετάρτη 4 Απριλίου το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Ο Δημήτρης ηλικίας 77 ετών συνταξιούχος φαρμακοποιός,  προσβεβλημένος από την απαξιωτική προς τον ίδιο και το λαό του  αντιμετώπιση του κράτους, ύστερα από μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, βρέθηκε με τις ασκούμενες πολιτικές των μνημονίων απεγνωσμένος  κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει ευθέως   πολύ συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις κι επέλεξε να στείλει ο ίδιος ένα καθαρό πολιτικό  μήνυμα που αναμφίβολα αποστομώνει, αυτοπυροβολήθηκε στο μέσον της πλατείας, απέναντι από το Κοινοβούλιο, μη αντέχοντας άλλο τη βάναυση εξαπάτηση των ονείρων του από τους εκμαυλιστές και τους θρασύδειλους υπονομευτές της κοινωνικής συνοχής.  


Είναι αλήθεια πως ο τρόπος που επέλεξε ο συμπολίτης μας  να τερματίσει τη ζωή του άφησε αποσβολωμένη την κοινωνία μα πλήρως αμετανόητη την αστική πολιτική ηγεσία της χώρας. Η οποία είναι υπόλογη και υπεύθυνη για το κλίμα  απελπισίας στο οποίο ζει η κοινωνία. Πάντως, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η τρόικα δεν συγκινείται καθόλου από τέτοιες πράξεις. Δεν διακατέχονται ο Πώλ Τόμσεν και η κουστωδία των χαρτογιακάδων που τον ακολουθεί  από καμία απολύτως ευαισθησία, καθώς  αυτοί που αποφασίζουν να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση είναι πάνω απ΄ αυτούς. Οι επιλογές και οι τακτικές της Τρόικα και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου είναι σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Επιθυμούν - και γι΄ αυτό στοχοποιούν τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα προκειμένου να τα φοβίσουν και εν τέλει να τα υποτάξουν, - την υποδούλωση τους. 

Η ώρα της ευθύνης για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους είναι τεράστια και πλησιάζει, καθώς πορευόμαστε προς τις εκλογές. Οφείλουν οι κοινωνικές ομάδες που "χτυπιούνται" από την πολιτική των δύο μνημονίων να συντρίψουν, αρχικά διά της ψήφου, τα σχέδια των ολιγαρχών και της Τρόικα. Αν ψηφίσουμε δίνοντας μεγάλα ποσοστά στην εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. τότε οι συνέπειες για το λαϊκό εισόδημα και την επιβίωση θα είναι ολέθριες. Ο εργαζόμενος και γενικά ο καθένας βιοπαλαιστής έχει χρέος να σταματήσει να αυταπατάται. Επιτέλους όχι άλλη εθελοτύφλωση και αφέλεια ! Στο εξής θα είναι ασυγχώρητη !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου