Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Σε Τάξη Αγώνα !

Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι καιροί που διάγουμε είναι εξαιρετικά δυσοίωνοι για το Έθνος και την Πατρίδα. Παρά τις σκοπίμως διατυπώμενες καθησυχαστικές δηλώσεις πολιτικών αξιωματούχων εκτιμώ πως η δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε γρήγορα θα δώσει τη θέση της σε ένα αδυσώπητο μπαράζ εκρηκτικών γεγονότων που θα σημαδέψουν ανεξίτηλα το μέλλον της κοινωνίας.

Η αλλοτρίωση των Ελλήνων είναι προφανής. Η υποδούλωση ακόμη εκδηλώνεται με συνέχεια και καταφανής συνέπεια και μάλιστα ποικιλοτρόπως. Ο Παραγωργικός ιστός αποδεκατισμένος, η επιβίωση των εργαζομένων αδιαλείπτως συρρικώνεται, η ανεργία εκτινάσσεται και το έλλειμμα των ασφαλιστικών οργανισμών κόβει κάθε ικμάδα για μια αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων. Η Ελλάδα σήμερα πια ρακένδυτη από πλούτο δανείζεται με όρους επαχθείς για να επιβιώσει. Κάποιοι όμως απτόητοι συνεχίζουν να ρημάζουν τον τόπο και να πλουτίζουν εις βάρος της ανοχής και της αδυναμίας των πολλών.

Η Καπιταλιστική ΚεντροΔεξιά όπως και η Κεντροαριστερά αφού λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα κι βεβήλωσαν αξίες διαχρονικής εμβέλειας που καθόριζαν το πεπρωμένο των Ελλήνων, τώρα βαυκαλίζονται τη σωτηρία !!!! Και μάλιστα με τις εντολές της Τροϊκα (Δ.Ν.Τ. - ΕΚΤ και Ε.Ε. ) Θλίβεσαι να βλέπεις τη χώρα σου που κάποτε για αυτήν έχυσαν τον αίμα τους αγωνιστές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης σήμερα να γίνεται περίγελος και βορά αποικιοκρατικών επιταγών και δη γερμανικών.

Η Πατρίδα του Ρήγα Φεραίου, των Φιλικών Εταίρων, των Αγωνιστών του '21, του ηρωικού έπους του ΄40 του Ε.Α.Μ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του Μίκη Θεοδωράκη, του Αλέκου Παναγούλη, και όλων εκείνων των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε πείσμα των τυχάρπαστων αεριτζήδων σαν τον Λαυρεντιάδη επιμένουν και κοπιάζουν νυχθημερών για να πετύχουν αφενός μια εντιμη αυτοβελτίωση αφετέρου να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους τις αξίες εκείνες που κομίζει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Δηλαδή τη σημασία να ζούμε ειρηνικά με αξιοπρέπεια, ελευθερία και δικαιοσύνη. Όλοι και όσοι εμφορούνται από τις άρχές του άνόθευτου Σοσιαλισμού όπως αυτός εδραιώθηκε επιστημονικά στην μαρξιστική σκέψη και χαλυβδώθηκε στη λενινιστική πρακτική έχουν χρέος σήμερα να σταθούν ως ενωτική και αδιάσπαστη αλυσίδα στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.


Μοναδική καταφυγή λοιπόν η αντίσταση. Για να είναι όμως αυτή επιτυχής απαιτείται ΓΝΩΣΗ και ΜΕΛΕΤΗ προ πάντων της ιστορίας. Ο εφησυχασμός προκαλεί αδράνεια. Αποτέλεσμα αυτής της μακροχρόνιας παθητικής στάσης είναι αυτή η επέλαση του εχθρού. Ενός εχθρού που εφορμά ύπουλα και στρατηγικά αποσκοπώντας στην καταρράκωση της εθνικής κι ανθρώπινης συνείδησης. Στη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής. Στην κατάργηση του κράτους πρόνοιας. Στην εξαθλίωση του λαού.

Είμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με έναν εχθρό ορατό. Είναι ο νέος γερμανικός άξονας που διαμορφώνεται εντός της Ε.Ε και ο οποίος υποβοηθείται από την ανέλεκτη κι ανεξέλεγκτη δράση των Αγορών. Αυτός ο εχθρος που δρα σε παγκόσμια κλίμακα διαθέτει ασφαλώς γεωπολιτικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου νέου ιμπεριαλισμού (βλ. "Ο Νέος Ιμπεριαλισμός του David Harvey, εκδ. Καστανιώτη) και στοχεύει στον εξανδραποδισμό του λαού και στην υποταγή του. Επίσης, στον σφετερισμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών και στη λαφυραγώγηση των δημοσίων εκτάσεων γης και επιχειρήσεων του κράτους.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι πως αντιμετωπίζεται ένας τέτοιος εχθρός ; Μόνο με αγώνα ακατάβλητο και αδιάλειπτο και σαφώς συσπειρωμένοι στο Κ.Κ.Ε. Οι αντιμνημονιακές φωνές ναι μεν περιγράφουν το πρόβλημα μα δεν τολμούν να θέσουν τέρμα στη γενεσιουργό αιτία που αναπαράγει τη βάναυση εκμετάλλευση. Και αυτή η αιτία δεν είναι άλλη απο τον Καπιταλισμό. Καθώς μόνο εντός των κόλπων του βρίσκουν γόνιμο έδαφος και αναδεικνύονται οι αδυσώπητοι ανταγωνισμοί τόσο σε εθνικό -ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου