Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Κοινωνία να Προστατεύσει τη Δημοκρατία


 Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας

Η τηλεοπτική χειροδικία του ναζιστή Η. Κασσαδιάρη επί των Ρένας Δούρου και  Λιάνας Κανέλλη έδωσε την ευκαιρία σε όσους δεν γνώριζαν τα καμώματα και το παρελθόν της οργάνωσης Μιχαλολιάκου να κατανοήσουν επιτέλους επαρκώς περί τίνος ακριβώς επρόκειτο. Ωστόσο μένει να αποδειχθεί από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εάν τελικώς ο ελληνικός λαός θα επαναστηρίξει δια της ψήφου τη εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.   Μολονότι είναι αυτόχρημα και κρίμα που η ηθική απαξίωση του αστικού δημοκρατικού πολιτεύματος οδηγεί  πολλούς συμπολίτες μας στην επιδοκιμασία και αποδοχή φασιστικών συμπεριφορών που προωθούν ως μέσο πάλης και αντιπαράθεσης την απροκάλυπτη άσκηση βίας και τρομοκρατίας. Ο υπόδικος Κασσιδιάρης είναι ένα από τα πολλά συμπτώματα καρκινογενήσεων που αναπτύσσονται στο κοινωνικό σώμα καθώς αυτό αποσυντίθεται και διαλύεται εξαιτίας της βάναυσης επίθεσης που δέχεται από τις αδυσώπητες και ανελέητες δυνάμεις του εγχώριου και παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Οφείλουμε να γνωρίζουμε πως πολύτιμο δεκανίκι του καπιταλισμού σε περιόδους κρίσης και αμφισβήτησης του  αποτελεί αναντίλεκτα η εκκόλαψη ναζιστικών και φασιστικών ομάδων προκειμένου τα φτωχά κοινωνικά λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη να βρουν "αποκούμπι" σε αυτά κι όχι να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στους δημοκρατικούς θεσμούς που διέπουν ο πολιτικός φιλελευθερισμός, η κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα αιρετά όργανά της. 

Το Σύνταγμα της Ελλάδας ως ένα από τα πλέον φιλελεύθερα στην Ευρώπη και σίγουρα στον κόσμο πρέπει να προστατευθεί. Κι αυτό επαφίεται στον Πατριωτισμό Όλων των πολιτών που πιστεύουν στις αέναες αξίες της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα ο πολιτικός καταστατικός χάρτης, το Σύνταγμα δηλαδή, εκφυλίζεται και γι αυτό ευθύνη πρώτιστη και βαρύτατη έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. ως βασικοί και συστηματικοί  καταπατητές  του. Σήμερα καταργείται η έννοια και η σημασία  στην Ανθρώπινη ετερότητα κι Αξιοπρέπεια όπως και στην Ανεξιθρησκεία. Αν παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για την προστασία των ήδη καταρρακωμένων -  με ευθύνη των μέχρι και σήμερα κομμάτων που διακυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 και μετά - δημοκρατικών  θεσμών, τότε μοιραία υποσκάπτουμε  τα ήδη σαθρά θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και οδηγούμαστε σε συνθήκες που εν τοιαύτη περιπτώσει δεν συνάδουν στην κληρονομιά του ελληνικού κι  ευρωπαϊκού πολιτισμού και αδήριτα καταργούν τις σπάνιες αξίες του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Ενδεχόμενο επιδείνωσης της πολιτικής αστάθειας, θα επιφέρει δραματικές κοινωνικές συγκρούσεις, οι οποίες θα καμφθούν με την  αναζωπύρωση των εθνικιστικών κινημάτων και του μιλιταρισμού τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στην Ευρώπη. Ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης συρράξεων είναι υπαρκτός όσο σοβούν και κυριαρχούν οι οξύτατοι οικονομικοί ανταγωνισμοί ως προϊόν του καπιταλισμού. Η Ελλάδα και η Ευρώπη οφείλει να προτάξει ως πολιτικό στόχο την εδραίωση συνθηκών που διαμορφώνονται μέσα από τον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Η κοινωνία έχει χρέος προς τις επόμενες γενιές να αγωνιστεί για την επιστροφή της Δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος που τόσο προκλητικά κατάργησαν οι αγορές κεφαλαίου, οι ποικιλώνυμες συντεχνιακές ομάδες, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι διαπλοκές εργολάβων και ιδιοκτητών ΜΜΕ με πολιτικούς και κόμματα. Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν όχι μόνο για την απαλλαγή τους από τα μνημόνια αλλά και για την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής και ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας. Αν δεν προστατέψουμε το Σύνταγμα τότε η κοινωνία θα γνωρίσει την απόλυτη ισοπέδωση και τη χειραγώγηση της από τις φασιστικές επιρροές των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου! . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου