Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα Ετοιμάζεται για Στροφή προς Αριστερά !



Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας 

Η ζωή τα τελευταία δύο χρόνια -κυρίως - έχει καταστεί από δύσκολη έως απελπιστική για πολλούς συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα εκείνοι που αντιμετωπίζουν την ανεργία ή αυτή επαπειλείται , προλειαίνοντας ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.  Η ασκούμενη από τα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα της οικονομικής διαχείρισης έφερε το διάστημα αυτό με την καθοδήγηση της Τρόικα και με την επιβολή των επάλληλων μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων σαρωτικές και σαφώς αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 

Τώρα πια βρισκόμαστε μετά τις εκλογές της 6 Μαϊου στο μεγάλο διακύβευμα. Ποια πολιτική διακυβέρνησης θα επιλέξουμε για τα επόμενα 4 χρόνια. Η Ν.Δ. εγγυάται συνέχιση της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής, άλλωστε έχει ήδη ο Αντώνης Σαμαράς δώσει τα διαπιστευτήρια του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και είναι εκείνη η πολιτική στρατηγική που ακολούθησε ο Λουκάς Παπαδήμος. Πρόκειται για μια άκρως συντηρητική πολιτική με αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία με απόλυτη ακρίβεια αναμένεται να σπρώξουν την κοινωνία και ειδικά τις λαϊκές ομάδες του πληθυσμού σε ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση και επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και στο εισόδημα. Ενώ σε ό,τι αφορά το προνοιακό πακέτο αυτό παραμένει πενιχρό και ατελέσφορο. Με λίγα λόγια η Ν.Δ. κινούμενη σε τροχιά ακροδεξιάς κατεύθυνσης σχεδιάζει να ισοπεδώσει την κοινωνική πλειοψηφία. 

Με βάση αυτόν τον τόσο σοβαρό και άμεσο κίνδυνο να υποστεί η εργατική τάξη μια παράταση της ληστρικής δημοσιονομικής πειθαρχίας οι επιλογές περιορίζονται στην εξής μία. Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πλέον το εναλλακτικό κυβερνητικό σενάριο για τους πληττόμενους αγρίως Έλληνες εργαζόμενους και ανέργους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και δολιχοδρομίες.  Αν και συνεπής κι αξιόπιστη και πάντως φιλολαϊκή η πολιτική του ΚΚΕ στον παρόντα χρόνο δυστυχώς -και με ευθύνη της άτολμης και πολύ κατώτερης των περιστάσεων κομματικής ηγεσίας - δεν δύναται αυτή να συγκεντρώσει πλειοψηφικό ρεύμα προκειμένου να αποσοβηθεί ο επαπειλούμενος κίνδυνος της απόλυτης εξαθλίωσης και απόγνωσης του λαού. Συνεπώς η προθυμία και το θάρρος του Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί με την ιστορία του τόπου και να προσπαθήσει να απεγκλωβίσει την κοινωνία από το άγχος της επιβίωσης καθιστά τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχους πρωταγωνιστές των εκλογών της 17ης Ιουνίου. 

Ο λαός της εργασίας δεν ζει με αυταπάτες όπως αρέσκεται να διατυμπανίζει συχνά η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απλά δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ρήξη οριστική με την στρατηγική της χώρας ως μέλος της Ευρωζώνης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Είναι γνωστή και η αδυναμία του ΚΚΕ να  εξηγήσει επαρκώς πως ακριβώς σκέφτεται να πορευτεί η Ελλάδα απομονωμένη από την ευρωπαϊκή γειτονιά της. Ενώ την ίδια ώρα ακόμη και η Σερβία που προ 12 ετών βομβαρδίστηκε η χώρα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ σήμερα εποφθαλμιά προς την Βορειοατλαντική συμμαχία. Επιπροσθέτως, ο κομμουνιστής πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας δεν διανοήθηκε να θέσει τη χώρα του μακριά από το δρόμο της ευρωζώνης και της Ε.Ε. 

Η Ελλάδα μια μικρή χώρα με γεωγραφική θέση αξιοζήλευτη και κομβική δεν μπορεί να αλλάξει άρδην το δρόμο της. Επιβάλλονται επιλογές και λύσεις συνυφασμένες και καθαρές εντός όμως των γραμμών και των οριοθετήσεων που αυτές καθορίστηκαν με τη δημοκρατική συγκατάθεση του λαού της τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Καλούμαστε ως έθνος  να διαμορφώσουμε μια στρατηγική που θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και την κοινωνία σε ευημερία και συνοχή μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα άκρως ανταγωνιστικό και με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις να καθορίζουν και να κυριαρχούν σε όλο τον δυτικό κόσμο. 

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική παράταξη θα σηματοδοτήσει ενδεχομένως  και την αφετηρία για περαιτέρω αλλαγές και σε άλλες χώρες του νότου κυρίως στην Ευρώπη. Οι μετασχηματισμοί που συμβαίνουν αυτή την περίοδο είναι πράγματι ιστορικής σημασίας και θα κρίνουν το μέλλον της γηραιάς ηπείρου. Τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών συνθλίβονται και πολλά απ΄ αυτά καταργούνται. Επομένως οι λαοί οφείλουν να προχωρήσουν σε βήματα αποφασιστικά που θα αλλάξουν το ιδεολογικό περιεχόμενο των οικονομικών και των κοινωνικών πολιτικών αλλά δεν θα ακυρώσουν το όραμα για μια Ένωση της Ευρώπης των Ελεύθερων και ακηδεμόνευτων λαών και οι οποίοι θέλουν να ζουν και να δημιουργούν σ΄  ένα περιβάλλον ισοτιμίας, σεβασμού και αξιοπρέπειας. 

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου αποτέλεσε η χώρα πείραμα. Ο Λαός οφείλει να κάνει κι εκείνος με τη σειρά του το δικό του Πείραμα. Στροφή επειγόντως Αριστερά ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου