Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τι Αποκαλύπτει Η Επίθεση του Α. Σαμαρά στην Αριστερά

Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας


Η επίθεση του Αντώνη Σαμαρά προς την Αριστερά ως σύνολο - ωσάν να επρόκειτο για ένα κόμμα - σηματοδοτεί την απροκάλυπτη πρεμούρα του, καθώς είναι εμφανής πλέον η μετατόπιση ενός μέρους εκλογικού σώματος που μέχρι προημερών στήριζε τη Ν.Δ. προς τα αριστερά του πολιτικού χάρτη δείχνοντας μέσα από τις δημοσκοπήσεις έντονες διαθέσεις ... αποχαιρετισμού !

Ο Σαμαράς και η νεοφιλελεύθερη παρεούλα που τον πλαισιώνει αδυνατεί να καταλάβει πως ο λαός δεν έχει ούτε την υπομονή ούτε την ανοχή. Η συνταγή άλλωστε που προτείνει ως μέθοδος απεγκλωβισμού της χώρας από τη μέγγενη της ασφυκτικής λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης είναι τουλάχιστον ομιχλώδης, ασαφής και επί της ουσίας επιδιώκει και αυτός - όπως και ο έτερος συμφοιτητής του - να εξαπατήσει τους καλοπροαίρετους και ταλαιπωρημένους κεντρώους ψηφοφόρους. Επίσης, είναι προκλητικά αναξιόπιστος καθώς από αντιμνημονιακός, αίφνης μεταλλάχθηκε σε υπερμνημονιακό. Και μόνο με το επιχείρημα του "κουρέματος" του χρέους κατά 53% που επικαλείται - όταν είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δανείζεται επιπλέον 130 δισ ευρώ - αποκαλύπτει την ένδεια σε υπευθυνότητα και την αμηχανία του. Επομένως, αυτή η ανακολουθία του θα πρέπει να γνωρίζει πως θα του κοστίσει και μάλιστα ακριβά!

Είναι πάντως εξαιρετικά προσβλητικό να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού ο πάλαι ποτέ αυτοαποακαλούμενος υπερβατικός και ανέκαθεν σοβαροφανής Αντώνης Σαμαράς. Τέλος αποδεικνύεται πολύ κατώτερος των περιστάσεων και μέγας δημαγωγός και λαϊκιστής όταν βαυκαλίζεται πως την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση φέρει η Αριστερά. Όπως και ο συμφοιτήτής του Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται με την ίδια μιζέρια και με την ίδια δονκιχωτική έπαρση. Με την στοχοποίηση της Αριστεράς από τη μεριά της Δεξιάς γίνεται καθαρή πλέον η πρόθεση να στοχοποιηθούν τώρα και στο μέλλον ο αγώνας του λαϊκού εργατικού κίνηματος καθώς και των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων των οποίων το εισόδημα συνθλίβεται κατόπιν της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο αρχηγός της γαλάζιας παράταξης ακολουθώντας τα νάματα του μέντορά του Ευάγγελου Αβέρωφ ξεμπροστιάζει το αισχρό προσωπείο της μετεμφυλιακής Δεξιάς.

Είναι γελασμένος Όμως ο επικεφαλής της Ν.Δ. αν καταρχήν καταφέρει να κάμψει ή πολύ πρισσότερο αν ακυρώσει την αγωνιστικότητα του εργαζόμενου λαού κι αν με αυτόν τον πολιτικό λόγο μπορεί να αποτρέψει την κατακόρυφη πτώση της Ν.Δ. στις εκλογές όποτε κι αν αυτές αποφασίσει η άρχουσα τάξη να τις διεξάγει. Μόνο ένα συνοικέσιο με το απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ και τη θλιβερή ακροδεξιά καρικατούρα του ΛΑ.Ο.Σ δύναται να ελπίζει για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ποντάρουν πάνω του και που ίσως να τον θέλουν πρωθυπουργό της σημερινής αποικιοκρατούμενης Ελλάδας.

Ο εΛΛηνιός λαός έχει μόνο μια επιλογή για να αποτινάξει τόσο τον γερμανικό όσο και τον ευρωατλαντικό βρόγχο από πάνω του. Οφείλει να στηρίξει με αποφασιστικότητα και θάρρος το πατριωτικό και ασυμβίβαστο Κ.Κ.Ε. Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου