Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Αστικός Κοινοβουλευτικός Κόσμος σε Κατάρρευση !

Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας

Είναι καιρός να το πούμε πια με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα και ειδικά τα τρία ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΛΑ.Ο.Σ. καταστρατηγόντας το Σύνταγμα που τα δύο πρώτα το ψήφισαν το 1975, αφού ανέλαβαν τον σχηματισμό κυβέρνησης δίχως καμία λαϊκή νομιμοποίηση, σήμερα ακολουθώντας συγχρόνως την πορεία την εθνικής οικονομίας χρεοκοπούν.

Τα κόμματα αυτά Χρεοκοπούν όχι μόνο στην συνείδηση των πολιτών ως αναξιόπιστα και δημαγωγικά, αλλά και ως τα αποκλειστικά υπεύθυνα για την σημερινή κατάντια και το τέλμα στο οποίο βρίσκεται πλέον η κοινωνία. Οι βουλευτές των τριών κομμάτων που σχημάτισαν και στηρίζουν την κυβέρνηση του τραπεζοϋπάλληλου Λ. Παπαδήμου οδηγούν την χώρα στην υποδούλωση και το λαό στον εξανδραποδισμό. Κανένα από τα τρία αυτά κόμματα δεν μπορεί να μιλήσει και πολύ περισσότερο να εγγυηθεί το αύριο της πατρίδας για τον πολύ απλό λόγο διότι αυτά το υποθηκεύσανε.

Είμαστε ως λαός στο σημείο μηδέν ή εν πάση περιπτώσει κάπου εκεί κοντά. Αξιοθρήνητοι και γελοίοι υπουργοί ετοιμάζονται να αποσαρθρώσουν τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα και να ωθήσουν τον κόσμο της βιοπάλης στην κατάσταση που ζούσαν οι άνθρωποι στα τέλη του 19ου αιώνα. Λίγο πριν την εξέγερση των εργατών του Σικάγου το 1886.

Η μοναδική λύση που διαθέτουν στο εξής οι εργαζόμενοι είναι να σταματήσουν να ακούν εκφοβιστικές απειλές και να πατήσουν στα πόδια τους. Να ορθώσουν τη συνείδησή τους και να δώσουν υπόσχεση για αγώνα στα παιδιά τους. Ο λαός ας μην τρέφει άλλες αυταπάτες. Το πολιτικό σύστημα της αστικής δημοκοπίας καταρρέει με πάταγο. Ο λόγος έγκειται στη γενικευμένη σήψη και στην ληστρική οικονομική πολιτική που αφενός συναποφάσισαν τα τρία αστικά κόμματα παρέα με τα όργανα του Διεθνούς Κεφαλαίου και της Αστικής ολιγαρχίας να επιβάλλουν στη ράχη του κι αφετέρου υπονομεύουν την Εθνική Ανεξαρτησία.

Είναι ώρα να δράσουμε για την συντριβή των ξοφλημένων ηγητόρων και την οσφυοκάμπτουσα διανόηση που τους ακολουθεί γονυπετής. Ο Ελληνικός Λαός καλείται από το βάρος της ένδοξης ιστορίας να αποτινάξει τον ζυγό του.

Είναι ώρα να συνειδητοποιήσει πως το ΚΚΕ είναι επιτακτικώς αναγκαίο ν΄ αναδειχθεί σε Μπροστάρης και Ηγετική πολιτική δύναμη ικανή για την μεγάλη, την πραγματική συστημική Ανατροπή. Δίνοντας ένα οριστικό τέρμα στους ιδιοτελείς τυχοδιωκτισμούς των αστών αφεντικών που ζητούν ανερυθρίαστα την λιμοκτονία των ανθρώπων της εργασίας.

Η πολιτική τάξη του υφιστάμενου συστήματος παρά το γεγονός πως παρακολουθεί την κατάρρευση σχεδόν ανήμπορη σίγουρα δεν έχει πει την τελευταία λέξη. Στην ανάγκη αν χρειαστεί θα δημιουργήσει face lift είτε στους υπαρχοντες κομματικούς σχηματισμούς είτε θα παροτρύνει να δημιουργηθούν καινούργιοι δήθεν νέοι. Ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί το κόμμα του κ. Καμμένου που σήμερα μόλις ανακοινώθηκε. Πρόκειται για μια ακόμη σπασμωδική κι απονενοημένη προσπάθεια να περιχαρακωθούν τα λαϊκά στρώματα στην παγίδα που τους στήνει η άρχουσα τάξη.

Επίσης στη φαρέτρα των αστών ενυπάρχουν και κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς τα οποία αναμφίβολα θα επιχειρήσουν να μαντρώσουν τους ψηφοφόρους εκείνους που ακόμα δεν έχουν πειστεί ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν κατανοήσει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη είναι βαθιά ταξικά και ιδεολογικά.

Αν λοιπόν δεν αντιληφθούμε πως όσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του αστικού χώρου τόσο τα αποδυναμώνεται η δική μας θέση τότε μοιραία τα βάσανα και οι καημοί δεν θα πάψουν ποτέ. Είναι χρέος μας να καταλάβουμε επιτέλους πως όσο εθελοτυφλούμε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η υποταγή και η υπακουή στις προσταγές και στους εκφοβισμούς μιας φασιστικής αντίληψης όπως αυτή εκδηλώνεται από τον υπουργό οικονομικών Ε.Βενιζέλο αναμφίβολα η ζωή μας θα καθίσταται όλο και ζοφερότερη.

Σήμερα φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο μεγάλος ποιητής Κὠστας Βάρναλης όταν έγραφε "Δειλοί, Μοιραίοι κι Άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα!" Ας μην επιτρέψουμε τουλάχιστον να δέσουμε το συλλογικό πεπρωμένο μας από την σωτηρία των Εξοφλημένων Πολιτικών μορφωμάτων της Τάξης των Λίγων και των Αφεντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου