Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το Στοίχημα των "Ἁνεξάρτητων Ελλήνων"

Γράφει ο Βασίλης Στεφ. Λάππας

Με την ανάδειξη στην προεδρία της Ν.Δ. τον Αντώνη Σαμαρά επί της ουσίας αναστέλλεται επ΄ αόριστο η φιλελεύθερη ταυτότητα του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς ρέπει συνεχώς σε αντιφατικές επιλογές που σε καμία περίπτωση δεν κομίζουν έναν πολιτικό λόγο αξιόπιστο και υπεύθυνο. Οι επικίνδυνες δολιχοδρομίες του και η ταύτιση του με τις ντιρεκτίβες της τρόικα επ΄ουδενί δεν συνάδουν με το γράμμα και κυρίως με το πνεύμα του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού Πολιτικός των ακραίων τάσεων και των φραστικών βερμπαλισμών επιδιώκει δια της προσφιλής του οδού του λαϊκισμού και της δημαγωγίας να παρασύρει τους ακροατές και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. στην κατεύθυνση που υπαγορεύεται από ξένα κέντρα αποφάσεων, τα οποία ευθέως υπονομεύουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας και την ταυτότητα του Έθνους. Επιχειρεί ο Α. Σαμαράς να εκμηδενίσει το λαϊκό εισόδημα και να καταστήσει τα φτωχά κοινωνικά στρώματα χειραγωγήσιμη μάζα έτοιμη προς εκμετάλλευση. Η Ν.Δ. μετά την εκλογική της συρρίκνωση τον Οκτώβριο του 2009 δεν μπορεί και ορθότερα αδυνατεί ν΄ ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Η αρχική αντιμνημονιακή ρητορική του Α. Σαμαρά έδωσε μια αισιοδοξία πως το κόμμα θα σταθεί στη θέση του και θα παραμείνει σταθερό και αταλάντευτο απέναντι στις επιταγές και εντολές που αποφασίζονται, λαμβάνονται και ανακοινώνονται στο Βερολίνο. Η Ν.Δ. ένα συνεπές φιλοευρωπαϊκό κόμμα που ουδέποτε αμφέβαλλε για την ορθότητα της απόφασης του ιδρυτού της αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή να πορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα επιλέγει να καταρρακώσει τις αξίες και τις αρχές του φιλελευθερισμού και της Ευρώπης και να αποδεχτεί τις κατοχικές και αποικιοκρατικές επιλογές μιας κρυπτοφασιστικής Γερμανίας και ενός εγχώριου και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος χρεοκοπημένου

Είναι λοιπόν ιδανικό το περιβάλλον ώστε οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και ο Πάνος Καμμένος ως επικεφαλής του νεοσύστατου και πολλά υποσχόμενου κόμματος να ξαναπιάσουν τον μίτο της φιλελεύθερης προοπτικής για την παράταξη της Κεντροδεξιάς. Δεν πρέπει άλλωστε να μας αφήνει ανυποψίαστους η στάση και η επιθυμία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο και να μην συμμετάσχει ούτε καν ως υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δήλωση του Κ. Καραμανλή στην έγκυρη εφημερίδα Real News να μη λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές, εμμέσως πλην σαφώς σηματοδοτεί μια εύσχημη αποστροφή του προς τη γραμμή του Α. Σαμαρά.

Ο Πάνος Καμμένος έχει πλέον τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει και να εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο και αυθεντικό εκφραστή του ελληνικού φιλελευθερισμού δίχως τις ακρότητες της Ντόρας Μπακογιάννη και του Στέφανου Μάνου και προπάντων διατηρώντας και προστατεύοντας την ελληνική αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου